onsdag den 14. maj 2008

Opdatering af projektplan

Bolignetudvalget og TV-udvalget havde møde tirsdag 13. maj med rådgiveren. Ny status er:

Tidsplan

Der skal udarbejdes en blokrådssag omkring de ændringer der har været i projektet. Såfremt blokrådet godkender projektet på juni mødet, vil håndværkerne kunne gå igang omkring midten af december. Det vil tage omkring 6 måneder at bygge nettet, så de sidste beboere bliver først koblet på i midten af juni 2009.


TV


Vi arbejde på at opbygge et TV system med maksimal valgmuligheder. Jeg forventer at der bliver en lille pakke til omkring 20 kr, evt. en medium pakke, og en stor pakke med de kanaler vi har nu. Dertil sender vi det digitale Boxer signal i den lille pakke.

Beboeren kan altså selv vælge om han/hun vil betale Farum Midtpunkt for at opgradere til en større pakke, eller om han/hun hellere vil købe et abonnement hos Boxer.

Vi har taget kontakt til forskellige udbydere af IPTV. Håbet er at vi kan få et tredie tilbud på banen, således at man kan vælge IPTV som alternativ til stor pakke og Boxer. Der er udbydere af IPTV som har over 100 kanaler, så det skulle være muligt at finde en løsning til alle.

Net

Vi arbejder nu med en model, hvor vi ansætter vores egen IT supporter. Det vil indebære en udgift på omkring 15 kr om måneden. Til gengæld får vi mulighed for at købe en "rå" internetlinie uden support, og det er langt billigere.

Vi følger modellen hvor beboeren vælger hastighed og pris selv. F.eks:

Hastighed 1: Fælles 100 mbit internet linie. Pris: Gratis
Hastighed 2: 10 mbit dedikeret.
Hastighed 3: 25 mbit dedikeret.
Hastighed 4: 50 mbit dedikeret.
Hastighed 5: 100 mbit dedikeret.

Hastighed 1 er speciel idet meningen er at det er en gratis basishastighed, som lejligheden er født med. Der medfølger ikke nogen garanti om faktisk hastighed, da alle på hastighed 1 deles om en 100 mbit linie. Det vil derfor være meget hurtigt om natten, hvor alle andre sover. Og lidt langsomere i bedste "sendetid", men dog rigeligt hurtigt til de fleste.

Ved de andre hastigheder får man en slags garanti om at man rent faktisk får den hastighed man betaler for. Hvis man har købt en 100 mbit, vil man altså ikke opleve pludselig kun at have en brøkdel af hastigheden fordi andre også er igang med at bruge nettet.

Jeg regner med at alle som standard får fast IP adresse. Det er faktisk det nemmeste at administrere.

Ingen kommentarer: