søndag den 15. juni 2008

God udsendelse om frit valg af TV kanaler

DR har lavet en god udsendelse om frit valg af TV kanaler. Til sidst i udsendelse viser de hvor mange penge svenskerne har sparet, og det kommer vi også til at kunne med vores bolignet.

http://www.dr.dk/DR1/penge/2007/08/15095046.htm

Bolignettet giver os teknologien. Nu er det vores opgave at sørge for at udnytte det til at give den enkelte beboer mulighed for at vælge TV kanaler så frit så muligt.

5 kommentarer:

Anonym sagde ...

Griner i er godt klar over at alle VIASAT pakker via digital og det gælder alt digitalt om det er igennem vores bolignet, Dong eller Internettet bliver dyrt.

Da Viasat ikke vil med nogen mere lave små pakker det bliver efter deres valg og det ligger i omkring 200 kroner om måneden for deres mindste pakke plus ca 200 kroner i kvatalet af leje for at få lov til at modtage sidst jeg kiggede.

Kan ikke helt se hvordan dette net skal kunne sparer os på tv'et penge taget ind at viasat fra nu af selv styrer hvad du skal betale når de storer selvskaber så som yousee hos TDC med deres kabel tv mister kontrakten da den udløber ryger de også over i at det er viasat som bestemmer priserne.

Men glæder mig da til at se hvor godt det bliver og om der kommer fast IP og håber da jeres sikkerhed er i ordent 100mbit til deling det er jo da lige der en eller anden skal smide en trådløs forbindelse op uden sikkerhed for at åbne op for at alle brugere på de 100mbit er åbne for angreb osv. synes ikke i har lavet noget som helst der viser hvor god sikkerheden på det punkt er men det viser jo også hvor lidt folk tænker på sikkerheden på deres maskiner, det er sq da først når de har mistet alle deres penge forgælt op over alle ørene fordi en eller anden stjal alle deres info at de stiller det spørgsmål hvorfor hørte vi ikke om sikkerheden?

Men hvor fremtid sikkert er det net egentlig?? Kan det følge med når de nye teknologier som snart kommer hvis de ikke snart er her hvilket jo næsten kan blive før bolignettet når at komme??

Baldur Norddahl sagde ...

VIASAT er afhængige af at folk vil betale det de forlanger. Indtil nu har de levet godt af at blot 51% af beboerne skal stemme for at 100% skal betale. Det kan de ikke i fremtiden.

Planen er at alle lejligheder får fast IP adresse.

De præcise detaljer omkring fordeling af båndbredde er stadig til debat. Hvis alle lejligheder har net, er der ikke ret meget vundet (eller tabt!) ved at bruge naboens trådløse netværk. Faktisk kan jeg ikke se hvorfor to naboer ikke kan gå sammen og dele et netværk.

Sikkerhed er der tænkt over. Men konklusionen er at det er bedst at overlade til den enkelte at installere firewall software. Vi er ikke interesserede i at blokrådet skal til at stemme om hvilke porte der skal være åbne og dermed hvordan andre vælger at bruge nettet.

Vi er på dette punkt helt på linje med andre udbydere. Man skal også selv installere firewall software hvis man har en ADSL fra TDC.

Hvilke nye teknologier tænker du på? Vi får 1000 mbit (1 gbit) til alle lejligheder fra start, og kablerne kan formodentlig trække 10000 mbit (10 gbit). TDC har lige lanceret 50 mbit på ADSL. Der er altså pænt langt op til den teknologi som bolignettet er bygget på.

Anonym sagde ...

Hej Baldur

Hvad er der blevet af børnekanalerne disney og cartoon? Er der kmmet nye frekvenser tils disse 2 kanaler??

mvh

Allan

Baldur Norddahl sagde ...

Hej Allan

Disney channel findes kun i det gamle TV-stik. Det skyldes at den er på en frekvens, som normalt anvendes som returvej i et moderne antennesystem. Det nye system kan derfor ikke have en kanal på denne frekvens.

Indtil 15. december, hvor YouSee overtager signalet, er der samme signal i både de gamle og nye stik. Vi vil derfor være nødt til at flytte Disney Channel til en ny frekvens på både det gamle og nye stik, for at løse problemet.

Man har vurderet at det vil besværre beboerne mere at alle skal lave en kanalsøgning, i forhold til blot at sige, at man skal bruge det gamle stik indtil 15. december.

Derfor flyt TV'et til det gamle stik hvis du skal bruge den manglende kanal.

Jeg har ikke hørt at Cartoon skulle fejle noget.

Mvh. Baldur

Anonym sagde ...

Hej Baldur

Ja, disney virker på det gamle stik, men ikke cartoon. Den skulle gerne være på samme frekvens, ikke?

Men ikke hos mig.

MVH
Allan