onsdag den 23. juli 2008

Sommerferie

Bolignettet er blevet vedtaget af blokrådet. Alectia er blevet valgt som rådgiver gennem statens SKI aftelesystem.

Men så gik de alle på sommerferie.

Nu venter vi spændt på at sommeren er overstået så vi kan komme videre.

14 kommentarer:

Anonym sagde ...

er sommeren ikke ved at være lidt på hæld nu?

Niels sagde ...

Ja, nu er sommeren vist ovre?

Baldur Norddahl sagde ...

Ja, jeg har rykket for en opdatering. De har lovet at vende tilbage i løbet af næste uge.

Anonym sagde ...

Nu er efteråret vist også gået og vinteren så småt begyndt.....Er der noget nyt?

Baldur Norddahl sagde ...

Der er indkaldt til møde på tirsdag (28. oktober).

Der er opstået et problem omkring kabelføringen. Rådgiveren mener at det vil være besværlig og dyrt at trække kablerne gennem pulterkammer. De foreslår i stedet at trække kablerne ude på gangstrøget, men det vil være synligt (grimt?). Det overvejes om blokrådet skal spørges.

Det er alt jeg ved indtil nu, men der kommer forhåbentligt mere frem på tirsdag.

Anonym sagde ...

Hvilken Tirsdag vil du komme med nyt. Det kan ikke være dyrt at trække kabler gennem pulterrummene, der er huller de kan komme i gennem som man har gjort før.

Anonym sagde ...

Der er lidt stille på bloggen - er der noget nyt.
Og vedr. kabelføring, så skulle den vanvittige pris da dække en skjult kabelføring - eller er firmaet i gang med at profit-optimere?
Vi venter spændt på, hvad vi får for de mange millioner i forhold til en TDC-løsning, hvor vi kunne vælge individuelt. (Det ville godt nok være i de gamle kabler, men mine 20MB holder ganske godt til mit forbrug pt...

Anonym sagde ...

Burde den slags ikke være undersøgt i de mange år optil projektets start ?
Jeg kan ikke forstå at man først nu er gået i gang med at finde ud af sådanne fundamentale ting som f.eks. kabeltræk. Det mener jeg at man fint kunne have gjort fra 2004 da sagen stod stille.
Jeg er også interesseret i at vide om vi overholder tidsplanen således at vi ikke får sort skærm når de lukker analoge sendenet.

plrdk01 sagde ...

Uanset hvilken løsning der vælges bør det gøres hurtigt - beboerne i FM kan ikke være tjent med i 2008 at være lukket inde i et Bredbånds/TV limbo hvor man ikke kan vælge frit og iøvrigt kaster en masse penge ud på relativt høje udgifter på begge dele og har gjort det i mange år sammenlignet med andre bolig områder der er på forkant med udviklingen!
Ser frem til en snarlig løsning på de praktiske problemer så som kabelførringer mv...

Baldur Norddahl sagde ...

Vi får ikke sort skærm. Den nye TV station skal være klar i slutningen af maj. Det gamle TV net kører videre parallelt med det nye på den samme hovedstation.

Farum Midtpunkt er ganske stort med flere end 1600 lejligheder. Vi sider altså ikke en lille gruppe nørder, og selv planlægger kabelføringen. Der er lavet udførlige tegninger af det hele fra det rådgivende ingeniørfirma Alectia. Og de arbejder bestemt ikke gratis, så derfor kunne den slags naturligvis ikke klares før vi fik penge.

20 Mbit er ganske godt, men det koster også 429 kr om måneden hos TDC. Bolignettet vil være hurtigere og under halv pris alt indregnet.

Anonym sagde ...

Baldur sagde: "20 Mbit er ganske godt, men det koster også 429 kr om måneden hos TDC. Bolignettet vil være hurtigere og under halv pris alt indregnet".

Hvorfor skal jeg så stige i husleje - ret meget endda, hvis jeg skal have de samme kanaler, som jeg har nu... - hvis jeg nøjes med "must carry kanlerne (DR1+2+TV2)" stiger jeg "kun" kr. 20 om måneden. Ønsker jeg flere kanaler er det dyrere end de tilbud jeg ellers kan finde på markedet - ønsker jeg at anvende internetopkoblingen i bolignet er jeg ligeledes nødsaget til at betale mere, hvis jeg vil have garanteret min hastighed - og igen er der flere tilbud på markedet, som matcher eller går under ...
Der bliver brugt over 20 mill på at installere - og TDC (og andre) er klar til at stå for installation og system uden omkostninger for FM - vi skal bare binde os til dem som aftagere i en årrække ... alfa og bodega :-) ... jeg mener ikke det virker som det optimale med den løsning der er valgt - I har været mange år om undersøge og komme frem til bolignet-resultatet - og al ære og respekt for indsatsen - men jeg sidder tilbage med en følelse af, at analyse og resultat desværre ikke er godt nok og vi derfor får en al for dyr løsning som skal betales tilbage over flere år end teknologien holder til - og ja, har været med til at stemme etc ...men ...beboerdemokrati...flertals-diktatur...hmmm
Det er lidt ærgeligt - og jeg ved godt det er varm-luft fra min side at skrive det her - da beslutningen er taget - men om ikke andet, så hjælper det på mit humør ... :-)

Baldur Norddahl sagde ...

Jeg tror du forvirrer nogle ting her. Det gamle antennesystem skulle under alle omstændigheder renoveres da det var bygget til 1 TV i hver lejlighed.

Det koster 131 kr at bygge bolignettet inklusiv et nyt TV net.

Nogen må betale for det nye TV net. Vi kunne have lavet en aftale med Stofa eller YouSee om at de gør det - men de tager sig så tilsvarende betalt over abonnementet. De er jo ikke velgørenhedsforeninger. De er derimod kommercielle foretagender som skal tjene. Hvis de investere 20 millioner i Farum Midtpunkt, så skal de naturligvis også tjene 20 millioner i den bunde årrække - plus renter og risikotillæg.

Så det er helt uundgåeligt at huslejen og/eller TV abonnementet skulle stige.

Den store pakke hos YouSee koster 350 kr om måneden (http://yousee.dk - klik på priser). Med bolignettet koster den store pakke 156 kr om måneden. Men det er det samme som den koster nu, så du stiger 0 kr.Så er det muligt at bolignettet også lige kostede 131 kr at bygge, og du derfor ender med at betale 131 kr. Men så har du også lige fået gratis internet oveni. Hvad betaler du for din ADSL?

Med TDC løsningen falder de 156 kr naturligvis bort, så TDC ender med at koste 350-156 = stigning på 194 kr om måneden.

Hvordan kan du i ramme alvor sige at du hellere ville have betale 194 for det samme men uden internet?

Anonym sagde ...

Jeg forstår ikke helt regnestykket.

1) Vi skal som beboere betale 131 kr for udskiftningen af TV nettet, 131 kr. for bolig nettet?
2) Den store TV pakken koster 156 kr?

Giver det ikke 262+156 = 418 kr?

A) TDC betalte gildet, og vi betaler dem derefter 350 kr. per md. hvilket er uden internet, men 68 kr. billigere?
B)Så kunne de der ville have internet/IP Telefoni osv. fortsætte med hvad de allerede har.

Hvis min opsætning af dine tal er korrekt må jeg også vedkende at jeg finde TDC løsningen bedre, "billigere" og lettere.

Hilsen Thor Kristjan Kidmose.

PS Jeg kan ikke finde blokrådsbeslutningen på Farum-midtpunkt, hvis du har et direkte link vil det være super.

Baldur Norddahl sagde ...

Hej Thor

Vi betaler 131 i alt (altså kun en gang).

Pointen er blot at en stor del af de 131 ikke kunne undgås, da vores TV net er kaput og skal udskiftes under alle omstændigheder. Men jeg kan nævne at netudstyret kun koster ca. en halv million kroner ud af et budget på 20 millioner, så der var nok ikke meget sparet ved kun at bygge TV net.

Vi betaler allerede i dag 156 for den store TV pakke. Du ser det blot ikke på din husleje da det ikke er valgfrit. Med det nye net får du muligheden for at vælge TV pakken fra, og dermed spare 156 i forhold til i dag.

Vil du beholde de samme kanaler som vi har i dag, skal du altså hverken lægge 156 til eller trække dem fra.

Jeg kan ikke hjælpe med link til farum-midtpunkt.dk. Hjemmesiden ser ud til at have voksende problemer. Rygterne siger at leverandøren er holdt op med at vedligeholde den.

Men prøv at finde det første indlæg i denne blog. Jeg mener jeg citerer blokrådssagen der.